Om Hult Säteri

From 1 maj 2018 arrenderar vi, Mikael Jonsson och Johanna Bengtsson Hult Säteri.

Vi kommer givetvis fortsätta med god, vällagad mat där råvaror väljs med osogr och nogranneht,

Mikael har en lång erfarenhet av restaurangbranschen och har drivit eget i många år. Redan 2006  var han på Hult första gången och lagade mat. Sedan dess har Hult legat varmt om hjärtat så det känns kul att få komma tillbaka och arbeta i denna idylliska omgivning igen.

Johannas erfarenheter ligger mer i serviceyrket där hon har många års erfarenhet från hotellbranschen både i här i Örebro och i Stockholm. De senaste åren har hon arbetat på grossist och sålt varor till restauranger runt om i området.  

Utöver det har vi båda ett brinnande intresse för god och kärleksfullt lagad mat, dryck och vacker natur. Nu längtar vi efter att få ta emot er här på Hult.  

Varsamt renoverat och miljövänligt

Den äldsta delen av huset är från 1600-talet som då var en flygel till en stor mangårdsbyggnad. Sista åren på 1700-talet försvann mangårdbyggnaden. Under tidigt 1800 förlängde man flygeln som nu blev huvudbyggnad, hela huset byggdes i empirstil. Huset har nu restaurerats tillbaka till tidigt 1800-tal.
– Vi har använt samma byggteknik och byggmaterial som brukades på den tiden. Vi har  använt oss av och naturmaterial som kalkputs, linoljefärg och äggoljetempera för att återskapa husets genuina miljö. Detta gör också att huset är helt miljövänligt.

Menyn följer årstidernas växlingar

Vår meny följer årstidernas växlingar och är baserad på lokalproducerade råvaror. Örter från vår egen örtagård samt grönsaker från vår egen trädgård gör att vi har färska varor större delen av sommarhalvåret.
– Som lantbrukare har vi mångårig erfarenhet som livsmedelsproducenter, att starta restaurang kändes naturligt. Vi vet hur ett bra livsmedel ser ut och framförallt vet vi hur våra råvaror produceras.

Om Hult Säteri

From 1 maj 2018 arrenderar vi, Mikael Jonsson och Johanna Bengtsson Hult Säteri.

Vi kommer givetvis fortsätta med god, vällagad mat där råvaror väljs med osogr och nogranneht,

Mikael har en lång erfarenhet av restaurangbranschen och har drivit eget i många år. Redan 2006  var han på Hult första gången och lagade mat. Sedan dess har Hult legat varmt om hjärtat så det känns kul att få komma tillbaka och arbeta i denna idylliska omgivning igen.

Johannas erfarenheter ligger mer i serviceyrket där hon har många års erfarenhet från hotellbranschen både i här i Örebro och i Stockholm. De senaste åren har hon arbetat på grossist och sålt varor till restauranger runt om i området.  

Utöver det har vi båda ett brinnande intresse för god och kärleksfullt lagad mat, dryck och vacker natur. Nu längtar vi efter att få ta emot er här på Hult.  

Menyn följer årstidernas växlingar

Vår meny följer årstidernas växlingar och är baserad på lokalproducerade råvaror. Örter från vår egen örtagård samt grönsaker från vår egen trädgård gör att vi har färska varor större delen av sommarhalvåret.
– Som lantbrukare har vi mångårig erfarenhet som livsmedelsproducenter, att starta restaurang kändes naturligt. Vi vet hur ett bra livsmedel ser ut och framförallt vet vi hur våra råvaror produceras.

Varsamt renoverat och miljövänligt

Den äldsta delen av huset är från 1600-talet som då var en flygel till en stor mangårdsbyggnad. Sista åren på 1700-talet försvann mangårdbyggnaden. Under tidigt 1800 förlängde man flygeln som nu blev huvudbyggnad, hela huset byggdes i empirstil. Huset har nu restaurerats tillbaka till tidigt 1800-tal.
– Vi har använt samma byggteknik och byggmaterial som brukades på den tiden. Vi har  använt oss av och naturmaterial som kalkputs, linoljefärg och äggoljetempera för att återskapa husets genuina miljö. Detta gör också att huset är helt miljövänligt.

Hult Säteri, Järle, 71391 Nora | Telefon 0587 – 50070 | E-post: info@hultsateri.se

Hult Säteri, Järle, 71391 Nora |
Telefon 0587 – 50070
E-post: info@hultsateri.se